Ιατρικό Λεμφικό Μασάζ

Skinmed Dermatology & Laser > Θεραπείες Σώματος > Ιατρικό Λεμφικό Μασάζ

Το ιατρικό λεμφικό μασάζ με μπότα (ή πρεσσοθεραπεία με μπότα) είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του λεμφικού συστήματος και τη μείωση της κατακράτησης υγρών. Πρόκειται για μια μηχανική διαδικασία που βασίζεται στην εφαρμογή πίεσης με τη βοήθεια ειδικών μποτών που εφαρμόζονται στα πόδια ή και σε άλλα μέρη του σώματος.

Πώς λειτουργεί:
– Μπότες με αέρα: Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση μποτών που συνδέονται με μια συσκευή η οποία διοχετεύει αέρα και δημιουργεί ρυθμικές εναλλαγές πίεσης. Οι μπότες γεμίζουν και αδειάζουν αέρα, πιέζοντας και απελευθερώνοντας το σώμα σε κυκλικούς ρυθμούς.
– Λεμφική ροή: Η πίεση αυτή βοηθά στη βελτίωση της λεμφικής ροής, προωθώντας την αποβολή τοξινών και την αποσυμφόρηση της λέμφου.

Οφέλη:
1. Αποτοξίνωση: Προάγει την αποβολή τοξινών και άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό μέσω της ενεργοποίησης του λεμφικού συστήματος.
2. Μείωση της κατακράτησης υγρών: Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος που προκαλείται από κατακράτηση υγρών (π.χ., σε περιπτώσεις λεμφοιδήματος).
3. Κυκλοφορία: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία των αγγείων.
4. Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας: Συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας καθώς μειώνει τη συγκέντρωση υγρών και βελτιώνει την κυκλοφορία στις προβληματικές περιοχές.
5. Χαλάρωση: Παρέχει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, ανακουφίζοντας από το άγχος και την ένταση.

Πότε χρησιμοποιείται:
– Σε άτομα με λεμφικό οίδημα ή κατακράτηση υγρών.
– Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ή τραυματισμούς για τη μείωση πρηξίματος.
– Σε άτομα που έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή προβλήματα κυκλοφορίας.
– Για αισθητικούς σκοπούς, όπως μείωση κυτταρίτιδας, αποτοξίνωση και χαλάρωση.

Αντενδείξεις:
– Άτομα με ενεργή λοίμωξη, καρδιακά προβλήματα ή θρομβώσεις.
– Εγκυμοσύνη (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποφεύγεται).
– Καρκινοπαθείς, εκτός αν επιτρέπεται από τον γιατρό τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο